ShippingWatch

Få piratgrupper står bag de mange kidnapninger af søfolk i Guineabugten

Fire til seks piratgrupper stod sidste år bag 25 kidnapninger af søfolk i Guineabugten ud for Vestafrika. Piraterne fik en løsesum på omkring 4 mio. dollar, fremgår det af ny rapport. Det er svært at bekæmpe piraterne, siger forsker til ShippingWatch.

Flådeøvelse Frederikshavn, her er det danske Absalon. Danmark sender en fregat til Guineabugten til bekæmpelse af pirateri, og det kan blive fregatten Absalon. | Foto: HENNING BAGGER/bag / scanpix

Det er blot et sted mellem fire og seks piratgrupper, der gennem 2020 har terroriseret den internationale skibsfart i Guineabugten ud for Vestafrika, og stået bag 25 kidnapningssager med søfarende.

Det fremgår af rapporten, "Pirates of the Niger Delta", som snart udgives af FN’s agentur for narkotika-bekæmpelse og forebyggelse af kriminalitet, UNODC. Uddrag fra rapporten blev tidligere i dag onsdag præsenteret i Wien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs