ShippingWatch

Aker Offshore Wind vil øge investeringer i flydende havvindmøller

Det norske selskab Aker Offshore Wind vil via en aktieemission hente 300 mio. norske kr. for at øge ejerandelen i Principle Power inc., der gør sig inden for flydende havvindmøller.

Foto: Aker Solutions

Aker Offshore Wind, der er en del af den norske rigmand Kjell Inge Røkkes Aker-konglomerat, vil hente 300 mio. norske kr. for at øge ejerandelen i Principle Power Inc. (PPI).

Dert norske Aker Offshore Wind har i forvejen en ejerandel i teknologiselskabet Principle Power, der er langt fremme med flydende, halvt nedsænkede havvindmølleplatforme. Nu udnytter Aker Offshore Wind en option til at købe yderligere aktier i selskabet.

Principle Power har bl.a. et samarbejde med MHI Vestas om projekter ud for Portugal og Skotland, der bygger på teknologiselskabets flydende platformsteknologi, WindFloat.

"Vi gennemførte den første investering i PPI i 2017 og har været tilfredse med at se fremgang i de banebrydende projekter som WindFloat Atlantic og Kincardine (projekter i Portugal og Skotland, red.)", siger Astrid Skarheim Onsum, adm. direktør i Aker Offshore Wind i en børsmeddelelse.

Aker ASA vil direkte eller indirekte via Aker Horizons AS garantere aktieemissionen, der er betinget af, at Aker-selskaberne (Aker Kværner Holding, Aker Horizons og Aker ASA) samlet kan fastholde en ejerandel på minimum 51 pct. af aktierne i Aker Offshore Wind.

Havvindkraft tiltrækker i disse år mange investeringer år fra bl.a. den traditionelle offshoreindustri inden for olie- og gasudvinding som er under pres på grund af den lave oliepris og klimadagsordenen.

Aker Offshore Wind ser stor fremtid trods røde tal

Norsk vindindustri vil have milliarder fra regeringen til udvikling

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere