ShippingWatch

Opec forudser normalisering i olielagre om et år

De store olielagre vil være reduceret markant om et år, forventer Opec ifølge kilder med indsigt i landenes interne udsigter, skriver Bloomberg.

Foto: Foto: ritzau/AP/Eric Gay

Om et år vil Opecs kamp for at mindske overskuddet af olie på verdensmarkedet give pote. Sådan lyder forventningerne fra de af olieeksporterende lande ifølge kilder med indsigt i landenes forventninger, skriver Bloomberg.

I tredje kvartal næste år vil overskuddet i olielagrene i de industrialiserede lande være væk, lyder det.

I over et år har Opec og dets allierede, som også tæller Rusland, skåret i produktionen af olie i forhåbningen om at sikre en højere oliepris. Det har dog taget længere tid end ventet, da aftalen i sin tid blev indgået i november sidste år.

Ifølge Bloomberg estimerede Opec lagrene til at være omkring 171 mio. tønder over det femårige gennemsnit, som Opec ønsker at ramme, tilbage i august måned. Men udviklingen for udbud og efterspørgsel vil gøre et indhug i overskuddet i løbet af det næste år.

Flydende olielagre ved Singapore skrumper

Olieanalytikere forudser markante udsving i olieprisen

Opec planlægger at forlænge produktionsloftet

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere