ShippingWatch

En opjustering kan komme i spil for DSV i regnskab

Synergier fra sidste års opkøb af amerikanske UTI Worldwide vil sammen med underliggende vækst være ingredienser til en forbedret indtjening for DSV-koncernen, vurderer analytikerne inden regnskabet.

Foto: PR-foto/DSV

Der er lagt op til en markant fremgang i resultaterne, når transport- og logistikselskabet DSV onsdag morgen kommer med regnskab for andet kvartal, der kan være krydret med en opjustering af de finansielle forventninger til 2017.

En opjustering er ikke usandsynlig, men nok delvist ventet i markedet.

Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker, Sydbank
Synergier fra sidste års opkøb af amerikanske UTI Worldwide vil sammen med underliggende vækst være ingredienser til en forbedret indtjening for DSV-koncernen.

Aktieanalytikerne venter en fremgang i driftsoverskuddet før særlige poster på omkring 32 pct. til 1187 mio. kr., viser en rundspørge blandt ni banker fra Ritzau Estimates.

Overskuddet tordner i vejret i DSV

Forud for regnskabet har DSV's to store schweiziske konkurrenter Kuehne + Nagel og Panalpina offentliggjort lidt blandede regnskaber, hvor der har været fremgang i mængden af fragtede varer, mens priserne til gengæld har været under pres.

Kuehne + Nagel voksede 18 pct. og 8 pct. inden for henholdsvis luft- og søfragt, mens markedet er vurderet til at være steget 10 pct. og 4 pct.

"DSV plejer at vinde markedsandele fra de mindre spillere i branchen, men det bliver nok ikke i størrelsesordenen som Kuehne + Nagel, der ser ud til at være vokset på bekostning af indtjeningen," siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

"Der vil være fin vækst i volumenerne, men indtjeningsmæssigt forventer jeg pres på raterne," siger han.

DSV's egne forventninger til 2017 lyder på et driftsoverskud på 4300-4600 mio. kr., og ifølge analytikernes estimater kan der være udsigt til en præcisering af prognosen, da forventningerne for hele året lyder på 4622 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

"Når man ser på konkurrenternes regnskaber, har der været rigtig positive takter inden for særligt luftfragt, og det vil formentlig kunne fortsætte i de næste kvartaler, og så begynder 4300 mio. kr. i hvert fald at se konservativt ud. Så en opjustering er ikke usandsynlig, men nok delvist ventet i markedet," siger Mikkel Emil Jensen.

Vi forventer, at DSV vil fortsætte sin opkøbsstrategi med stigende konkurrence fra rivaler og leverandører

David Kerstens, analytiker, Jefferies
Et forhold taler dog imod en opjustering. Den amerikanske dollar er blevet svækket de seneste måneder, og da DSV henter en pæn del af omsætningen fra USA, vil det presse indtjeningen, når der veksles til danske kroner.

Analytikerne vil desuden holde øje med, hvorvidt DSV igen starter med at sende flere penge tilbage til aktionærerne ved at starte aktietilbagekøb.

Selskabet har betalt så meget af på gælden fra opkøbet af UTI Worldwide, at gælden nærmer sig niveauet på 1,0-1,5 gange EBITDA-overskuddet, som er selskabets politik.

DSV har tidligere i år varslet, at det venter at starte tilbagekøb i andet eller tredje kvartal. Den lavere gæld giver desuden råderum til nye opkøb, hvilket Jefferies anser som et sandsynligt scenarium.

"Vi forventer, at DSV vil fortsætte sin opkøbsstrategi med stigende konkurrence fra rivaler og leverandører," skriver analytiker David Kerstens i en optakt.

DSV opruster på sikkerhed med tidligere chef for cybercrime-center

DSV hilser EU-vejpakke velkommen

DSV-direktør nedtoner effekt af nye containeralliancer

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere