ShippingWatch

Eimskip får bøde af islandsk finanstilsyn

Det islandske finanstilsyn (FSA) har givet Eimskip en bøde på 50 mio. islandske kr., omkring 1,3 mio. kr., fordi selskabet ifølge tilsynet ikke var hurtig nok til at indrapportere et forbedret resultat for første kvartal sidste år.

Rederi- og speditionsselskabet Eimskip, der har hjemme i Island, har fået en bøde på 50 mio. islandske kr. (omkring 1,3 mio. kr.) af det islandske finanstilsyn (FSA), fordi at selskabet ikke afslørede et forbedret resultat for første kvartal af 2016 tids nok.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra Eimskip, hvor selskabet erklærer sig uenig med afgørelsen og tilsynets opfattelse af loven.

"Eimskip er af den opfattelse, at al forberedelse og udgivelse af første kvartalsresultatet for 2016 blev gjort i overensstemmelse med gældende lovgivning og god selskabsledelse. Derfor har selskabet besluttet at indbringe sagen for islandske domstole," skriver Eimskip i meddelelsen.

Blandt andet pointerer Eimskip, at man i februar sidste år meldte ud, at man forventede et bedre resultat for første kvartal af 2016, og at man i december 2015 meldte ud, at udgivelsesdatoen for rapporten ville blive 26. maj 2016.

Derudover er bøden "ekstraordinær" ifølge Eimskip, da den er større end stigningen i nettoindtjeningen på 45,4 mio. islandske kr. mellem de to første kvartaler.

Eimskip har netop i denne uge fået afvist et opkøb af norske Nor Lines af de norske konkurrencemyndigheder.

Eimskip får nej til at købe Nor Lines

Eimskip-chef forventer flere opkøb i år

Eimskip er klar til flere opkøb efter rekordår

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere