ShippingWatch

Aker og Kvaerner vinder milliardkontrakter for Statoil

De to norske leverandørselskaber Aker Solutions og Kvaerner har vundet milliardstore kontrakter for Statoil på en opgradering af Njord A-platformen i Norge.

Aker Solutions og Kvaerner har begge vundet ordrer for Statoil på at opgradere platformen Njord A, som er den største offshoreplatform nogensinde i Norge, der skal opgraderes.

Arbejdet med opgraderingen svarer sammenlagt til arbejde i alt til 3.000 mand i et år.

Kvaerners opgave for Statoil beløber sig til 5 mia. norske kroner, mens Aker Solutions opgave løber op i 1 mia. norske kroner.

"Det er en af de vigtigste kontrakter i markedet i år. Vi er glade for den tillid, Statoil viser os ved at tildele Kvaerner kontrakten med at opgradere Njord A for produktion i fremtidige årtier," siger Jan Arve Haugan, præsident og CEO i Kvaerner i en pressemeddelelse.

Platformen Njord A kom i funktion i 1997. Opgraderingen af platformen, som Aker Solutions og Kvaerner er de hovedansvarlige virksomheder for, forventes at være færdig i 2020.

Aker Solutions kæmper stadig med sløjt marked

Værftsgruppen Kvaerner ser lysere på fremtiden

Aker Solutions og Kvaerner vinder millionkontrakt på Johan Sverdrup

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere