ShippingWatch

Medie: DSME kan få yderligere statshjælp

Ifølge medie kan Sydkoreas regering være på vej med at tilføre op til 3 trillioner won (2,6 mia. dollars) i den kriseramte skibsbygger Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, der fremlagde regnskabstal onsdag.

Den sydkoreanske regering forventes ifølge Business Korea at ville skyde op til 3 trillioner won (2,6 mia. dollars) i kriseramte Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Den nye støtte vil sandsynligvis blive tilført i forbindelse med et program for gældsafvikling, og ifølge det koreanske medie vil regeringen og kreditorerne - blandt andre i form af Korea Development Bank (KDB) - gøre planen offentlig 23. marts.

Ifølge statsejede KDB, som er skibsbyggerens største kreditor, vurderes DSME at have behov for mellem to og tre trillioner won i kapitaltilskud i løbet af andet halvår af i år og første halvdel af 2018, hvor en del obligationslån har udløb.

DSME er netop kommet med regnskabstal onsdag i denne uge. Her udgjorde salgsindtægterne 12,7 trillioner won (11,1 mia. dollars) og nettotabet landede på 2,7 trillioner won (2,3 mia. dollars). 2016 er dermed det fjerde år i streg med tab.

Tilbage i oktober 2015 blev der også skudt penge ind i det kriseramte selskab. Da udgjorde beløbet 4,2 trillioner won (3,6 mia. dollars).

Netop KDB har tabt stort på krisen i den sydkoreanske shippingsektor. Sidste år kostede krisen banken 4,8 mia. dollars, hvilket især kom fra nedskrivninger på DSME, mens udlån til det kollapsede Hanjin Shipping og værftet STX Offshore & Shipbuilding også havde en negativ indflydelse.

Bank har tabt 4,8 mia dollars på krisen i Sydkorea

DSME lander årets første ordre

Gældspost presser koreansk kæmpeværft

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere