ShippingWatch

Tidligere Daewoo-chef idømt ti års fængsel for fusk

Ko Jae-ho, tidligere topchef i Daewoo Shipbulding & Marine Engineering, er blevet idømt ti års fængsel for omfattende snyd med det sydkoreanske værfts regnskaber fra 2012 til 2014. Vicepræsident er også blevet dømt.

Foto: Thorbjørn Hansen

En tidligere topchef for Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) er blevet idømt en lang fængselsstraf for at have snydt med regnskaberne under sin tid i spidsen for værftet.

Ifølge nyhedsbureauet Yonhap er Ko Jae-ho, som var CEO for DSME fra 2012 til 2015, blevet kendt skyldig i at have løjet om selskabets aktiver og finansielle resultater at sikre sig lån for milliarder af dollars.

Dommen faldt onsdag ved en distriktsdomstol i Seoul i Sydkorea, som idømte den tidligere værftsboss en straf på ti års fængsel.

I alt skal Ko have pumpet værdien af værftets aktiver med fem mio. dollars fra 2012 til 2014. Det sydkoreanske selskab modtog desuden lån for omkring 12 mia. dollars.

"Det ser ud til, at Ko var klar over, at der foregik omfattende regnskabsfusk for at dække over driftstab og for at nå målet for driftsoverskuddet," lyder det i rettens kendelse ifølge Yonhap.

kojaeho.jpg

Ko Jae-ho var CEO for DSME fa 2012 til 2015. PR-foto.

Retten fandt desuden selskabets tidligere vicepræsident skyldig i anklager om regnskabsfusk. Han modtog en dom på syv år.

De lange fængselsstraffe til de to ledere kommer få dage efter, at den nuværende CEO i DSME, Jung Sung-leep, er blevet afhørt af politiet.

Det skete i forbindelse med anklager om, at selskabet har dækket over enorme underskud i 2015 ved at underrapportere tæt på 120 mia. won, eller omkring 101 mio. dollars.

Daewoo-chef afhørt om forsøg på at skjule kæmpetab

Koreanske værfter vil fyre mindst 4000 i år

Sydkoreanske myndigheder afviser stor værftsfusion

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere