ShippingWatch

Værftsgruppe køber Blohm+Voss af kapitalfond

Den tyske værftsgruppe Luerssen i Bremen overtager Blohm+Voss i Hamborg, der siden 2011 har været ejet af den britiske kapitalfond Star Capital Partners.

Foto: Michael Lindner/Port of Hamburg Marketing

Den tyske værftsgruppe Luerssen i Bremen overtager Blohm+Voss i Hamborg, der i fem år har været ejet af den britiske kapitalfond Star Capital Partners.

"Med overtagelsen af Blohm+Voss styrker Luerssen sin forretning inden for reparation og opgradering af lystfartøjer, flåde- og handelsskibe," hedder det i en meddelelse.

Kontrakten mellem Luerssen og kapitalfonden Star Capital Partners er underskrevet, men er betinget af godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder. Prisen i forbindelse med overtagelsen er ikke oplyst.

Star Capital Partners overtog Blohm+Voss i december 2011 fra ThyssenKrupp.

Luerssen vil efter sin indtræden i Blohm+Voss omfatte seks skibsværfter i Nordtyskland og 2800 ansatte.

"Med opkøbet af Blohm+Voss overtager vi et skibsværft med en strategisk fordelagtig beliggenhed og alsidige produktionsfaciliteter," siger Peter Luerssen, adm. direktør i Luerssen Maritime Beteiligungen, der tilføjer, at Luerssen vil forsøge at udnytte Blohm+Voss' kompetencer i bygning af komplekse flådefartøjer, mens det er mere usikkert i øjeblikket, om Hamborg-værftet også i fremtiden skal bygge større lystfartøjer.

Tyske værfter har tilpasset sig ny virkelighed

Nyt tysk-finsk storværft tættere på

Tyske skibsværfter: Opsving i 2014

Fayard henter erfaren tysk værftschef ind

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere