ShippingWatch

Oliepris piner dansk offshore-leverandør

Undervandsspecialisterne hos Macartney får drøje hug på omsætningen i år, hvor olieprisen er faldet drastisk.

Der bliver ikke megen fløde at skumme af toplinjen hos olieserviceseskabet Marcartney i regnskabsåret 2015 til 2016. Det skriver dagbladet Børsen mandag.

Esbjerg-selskabet nåede en rekordomsætning på næsten 700 mio. kr. sidste år, og selskabets erklrerede målsætning var at nå milliarden i 2016, men med den meget lave oliepris (mandag morgen handles en tønde Brent-olie i 28,65 dollar) er målet udfordret. Det forklarer den administrerende direktør i selskabet, Niels Erik Hedeager.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"2016 bliver en udfordring for os. Det er klart et problem for os, at med så lav en oliepris er der ingen investeringer i nye felter eller anlæg. Heldigvis henter vi en stor del af vores salg op produkter, der bruges til inspektion og vedligeholdelse af eksisterende anlæg. Og dén aktivitet vil jo altid være der."

Omsætningen i det seneste år vil derfor falde med mellem 20 og 30 pct., oplyser Niels Erik Hedeager til Børsen.

"Bunden falder jo helt ud, når prisen er tæt på 30 dollars som nu"

Efter nedsmeltning: DNB forventer højere oliepris i 2016

Den lave oliepris kan knække danske virksomheder

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere