ShippingWatch

Bagmandspolitiet venter mulig OW-afklaring i første halvår

I første halvår af 2016 vil bagmandspolitiet muligvis være klar til at melde ud, hvorvidt der skal føres straffesager i forbindelse med OW Bunkers konkurs, siger chefen for bagmandspolitiet til Berlingske Business.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

I over et år har Bagmandspolitiet undersøgt den dramatiske konkurs i OW Bunker, og muligvis vil bagmandspolitiet i første halvdel af 2016 være klar til at gøre status over, hvorvidt der skal føres straffesager. Det fortæller chef Morten Niels Jakobsen til Berlingske Business.

"Vi har et stort og solidt efterforskningshold siddende, og netop fordi vi tog sagen op af egen drift, er vi kommet et stykke af vejen. Jeg forventer, at vi i 2016 kan tage stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltaler i 2016, måske allerede i første halvår af 2016," siger han til avisen.

Udmeldingen kommer efter at en rapport over ansvaret for kollapset af OW Bunker mellem jul og nytår blev offentliggjort af ad-hoc kurator Søren Halling-Overgaard. I redegørelsen er Halling-Overgaard især kritisk over for flere nøglepersoner i selskabet og i forbindelse med OW Bunkers børsnotering samt prospektet forud for noteringen, som ifølge rapporten var særdeles mangelfuldt.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Skytset rettes blandt andet mod topchef Jim Jim Pedersen, cheferne Jane Dahl Christensen og Götz Lehsten samt OW's finansdirektør Morten Skou. Også Søren Johansen og Petter Samlin, partnere i Altor, kapitalfonden bag OW Bunker, der ifølge kurator har haft et indgående kendskab til prospektet fremhæves.

OW-chefs advokat sabler ansvarsredegørelse ned

Medie: Forlig i Singapore giver nyt håb til OW-kuratorer

Lars Møller ser OW kurators rapport som opbakning

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere