ShippingWatch

Shell-direktør: BG-handel skal nok gå igennem

I takt med at olieprisen falder og gør Shells opkøb af BG Group mindre økonomisk attraktiv, hersker der blandt investorer tvivl om, hvorvidt salget overhovedet gennemføres.

Direktør for Shell, Ben Van Beurden udtaler, at investorernes frygt for, at Shell ikke vil lykkes med virksomhedens planlagte overtagelse af BG Group, er overvurderet. Overtagelsen koster 43 milliarder pund, og BG aktier handles nu til en betydelig rabat, som tyder på, at markedet er bekymret for, at handlen ikke vil gå igennem.

Det skriver Financial Times.

For at fuldføre købet af BG er Shell nødt til at sikre sig lovgiveres godkendelse i EU, Brasilien, Kina og Australien. Derefter skal opbakningen fra begge selskabers aktionærer vindes. Da overtagelsen blev annonceret i april, så oliepriserne ud til at være i bedring, men de er siden faldet yderligere. For eksempel er prisen på Brent-råolie til levering i slutningen af 2018 faldet fra omkring 70 dollar i april til omkring 63 dollar i dag.

Tilbagegangen har gjort økonomien i BG-handlen mindre attraktiv for Shell. Van Beurden siger dog imidlertid, at overtagelsen stadig byder på en "strategisk transformation" for Shell. Handlen vil medføre en ledende position indenfor to af de mest spændende dele af branchen: flydende naturgas samt dybvandsudvikling. Van Beurden er desuden overbevist om, at investorerne vil støtte handlen, hvilket gør det muligt at lukke den, som planlagt, i begyndelsen af 2016.

Shell-chef: Kun en katastrofe kan stoppe BG-køb 

Aktieuro sår tvivl om Shells store olieopkøb 

Shell får grønt lys til at pumpe olie op i Arktis 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs