ShippingWatch

Hempel henter ny CEO i ISS

Malingproducenten Hempel skifter som planlagt ud i toppen. Den nye CEO tiltræder i marts 2016 og kommer fra ISS.

Hempel har fundet en afløser til CEO Pierre-Yves Jullien, der som annonceret i april i år stopper som topchef for malingproducenten.

Hans afløser er Henrik Andersen, der kommer fra en stilling som Group CFO i ISS og tiltræder i marts 2016.

Det skriver Hempel i en pressemeddelelse

"Hempel har gennemgået en betydelig og ekstremt succesfuld udvikling og transformation i Pierre-Yves Julliens embedsperiode, og det er vigtigt, at Hempel fortsætter den rejse i profitabel og stærk vækst mod at blive en af verdens 10 største malingproducenter. Henrik Andersen kommer med et globalt perspektiv fra en større global virksomhed, hvor han har spillet en nøglerolle i en succesfuld omstilling af et global selskab med en lang historie," siger formand for bestyrelsen i Hempel, Richard Sand.

Om sit nye job udtaler Henrik Andersen i pressemeddelelsen:

"Jeg er spændt på og beæret over at skulle tage lederskabet af Hempel Group. Det er et selskab med en lang, stolt historie og fornem arv, som har udvidet succesfuldt med nye segmenter i maling, hvilket skaber en fremragende platform for yderligere ekspansion gennem opkøb og organisk vækst."

Det seneste regnskab for Hempel - for helåret 2014 - viste, at Hempel fik et nettooverskud på 71 millioner euro mod 65 millioner euro året før. Omsætningen er også gået frem, omend mindre end overskuddet. I 2014 fik virksomheden en omsætning på 1,3 milliarder euro mod 1,2 milliarder i 2013. I danske kroner betyder det, at Hempel har rundet ni milliarder i omsætning.

"Siden vi tog fat på vores vækststrategi i 2010, er omsætningen steget med 46 procent. Mere vigtigt er det, at vi har forbedret effektiviteten og væksten uden at gå på kompromis med indtjeningen. Det har givet os det nødvendige momentum for at kunne fortsætte væksten, og at vi kan konsolidere vores position som en ledende, global leverandør af maling," lød det i forbindelse med årsregnskabet fra Pierre-Yves Jullien, Group President og CEO i Hempel A/S.

PYJ 2012 a.jpg

Den organiske vækst blev på fem procent i 2014, som især blev hentet hjem af en vækst på ni procent i andet halvår, idet de første seks måneder af året var nogenlunde uændret. Det var vækst inden for segmenterne Decorative, hvor Hempel har kunnet mærke effekten af sit opkøb i 2011 af Crown Paints, ligesom der var fremgang inden for Protective-området. Hempels traditionelle forretningsområde, Marine, oplevede ifølge selskabet en pæn vækst i Kina og Sydeuropa. Der var forbedringer både inden for container- og yacht-områderne, hed det i regnskabet.

Pierre-Yves Jullien træder tilbage som Hempels CEO

Hempel åbner sin første fabrik i Afrika

Hempel får sit bedste resultat i fem år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere