ShippingWatch

Thornberg får nyt job i canadisk olieselskab

Claus Thornberg, tidligere top-chef i Nordic Tankers, har fået nyt job hos det canadiske olieselskab Cenovus Energy, hvor han som vice president bliver en del af selskabets shippingdivision.

Danske Claus Thornberg har fået nyt arbejde hos det canadiske olieselskab Cenovus Energy, der udvinder olie fra oliesand i Alberta-provinsen i Canada. Det skriver Wall Street Journal. Thornberg forlod jobbet som CEO for Nordic Tankers i februar 2014, godt et år efter at han satte sig i direktørstolen og efter fire år hos rederiet.

Cenovus Energy forsøger at komme ind på nye markeder i Asien, og i sidste måned udnævnte selskabet Thornberg til vice president for marine, siger Bob Pease, der er selskabets executive vice president for markeder, produkter og transport, til avisen. Claus Thornberg skal stå for selskabets transport af råolie til raffinaderier i Asien og være en del af Cenovus' strategi om at nå ud på markeder uden for USA.

Muligheden for at sælge til andre lande er blevet delvist hæmmet af en begrænset pipeline og kapacitet på jernbanen, og det vil man nu forsøge at ændre på.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Ifølge bestyrelsen i Nordic Tankers skete Claus Thornbergs fratrædelse efter gensidig overenskomst, og tre måneder efter var han tilknyttet rederiet som seniorkonsulent, fremgår det af hans profil på netværket LinkedIn.

Fra 2010-2012 var Claus Thornberg COO i Nordic Tankers og ansvarlig for alle kommercielle og operationelle aktiviteter. Han har en maritim uddannelse fra A.P. Møller – Maersk og arbejdede som navigatør og kaptajn på kemikalietankskibe, før han i 1996 søgte en karriere på land hos Tesma Ship Management.

Fra 2002 til 2006 var han CEO for Tesma Group. Fra 2005 til 2007 var han Technical Project Director hos Camillo Eitzen & Co. i Norge, inden han blev ansat i Clipper Group, hvor han fra 2009 til 2010 var COO for Clipper Tankers.

Per Sylvester Jensen ny topchef i Nordic Tankers

Ny exit i ledelsen af Nordic Tankers

Thornberg: Kemikalietank fortsat anstrengt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere