ShippingWatch

Meyer Werft overtager hele det finske Turku

Det tyske Meyer Werft har købt den finske stat ud af Turku-værftet i Finland, som Meyer nu ejer 100 procent siden overtagelse fra STX i september 2014.

Foto: PRESSEFOTO STX

Det familiekontrollerede tyske Meyer Werft overtager hele ejerskabet af det finske Turku-værft. Siden Turku blev overtaget i september 2014 fra STX Europa har Meyer delt ejerskabet med den finske stat, der havde 30 procent af aktierne med option på at overtage den finske andel, og som Meyer nu udnytter.

"På købstidspunktet drev Meyer udelukkende værfter i Tyskland, og investeringen i Finland var et stort og strategisk skridt for os. Det koordinerede opkøb med den finske stat gjorde det muligt for os, og vi er taknemmelige for de bidrag, staten har ydet. Jeg håber, at vores beslutning bliver modtaget med tillid til, at vi kan udvikle Turku-værftet," siger Jan Meyer, CEO i Meyer Turko, i en meddelelse fra værftet.

Den finske økonomiminister Jan Vapaavuori er svært tilfreds med Meyers investeringer i værftet, der siden ejerskiftet sidste år har fået en række nye ordrer.

Tyske Meyer får kontrol med finsk storværft 

Nyt tysk-finsk storværft tættere på  

Russere overtager resterne af STX-værft i Finland 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs