ShippingWatch

Stor fremgang i nybygget tonnage i år

Antallet og mængden af dwt for nybygget tonnage er i 2013 gået betydeligt frem i forhold til 2012. Målt i kolde kontanter er der imidlertid ikke tale om en fremgang, viser opgørelse fra Clarkson.

Mange flere bestillinger på meget større skibe, men til en mindre værdi. Sådan kan man opsummere udviklingen af nybygningsmarkedet i årets første fem måneder af 2013 sammenlignet med 2012. Det viser en opgørelse fra Clarkson Research Service.

I alt er der i perioden januar til maj i år blevet afgivet ordre på 604 nye skibe på i alt 53,7 mio. dwt, hvilket svarer til en stigning på 82 pct. målt på antal i forhold til 2012.

Værdien af de hundredevis af ordrer ligger på 26,6 mia. USD i år, hvilket er et fald på 26 pct. i forhold til 2012. Det skyldes ifølge Clarkson, at de skibe, der bestilles i år er handelsskibe, mens nybygningskontrakterne sidste år især gik på højt specialiserede skibe som for eksempel offshoreskibe og LPG-skibe.

Opsvinget i bestillinger på skibe har betydet et opsving i priserne, og det har været godt især for tørlastsegmentet, vurderer analysehuset.

"Investeringer i nye økoskibe kan ikke stoppes"

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs