ShippingWatch

Svenske SKF køber ingeniørafdeling i Blohm+Voss

Handlen illustrerer en voksende tendens  inden for den mariime  udstyrsindustri,  hvor flere større selskaber har opkøbt  knap så kapitalstærke  virksomheder med fokus  på den volatile  shippingindustri.

Foto: Hempel

Den ingeniørtunge svenske SKF-gruppe med hovedsæde i Gøteborg har overtaget ingeniørdivisionen i tyske Blohm+Voss for 104 mio. USD. Overtagelsen illustrerer ifølge branchefolk den konsolidering, der finder sted inden den maritime udstyrsindustri.

Det er kapitalfonden Star Capital Partners som ejer Blohm+Voss i Hamborg, og som fonden overtog fra Thyssen Krupp i december 2011.

Handlen  illustrere ifølge  Lloyd's List  en voksende tendens  inden for den mariime  udstyrsindustri,  hvor flere større selskaber  har opkøbt  knap så kapitalstærke  virksomheder med fokus  på den volatile  shipping- og  tæt forbundne ingeniørsektor. Det inkluderer bl.a. Alfa-Laval’s køb af  Benrad, der producerer systemer til  rensning af balllastvand,  og Aalborg Industries.

For ikke så længe siden opkøbte finske Wärtsilä den britisk-baserede Hamworthy Engineering.

"Blohm+Voss har solgt en kerneforretning, som kan bidrage til at konsolidere den omfattende portefølje af marineprodukter," siger den øverste chef for SKF Strategic Industries, Vartan Vartanian i en meddelelse. 

Ny teknologi: Fejl på skibe findes fra land 

Amerikansk selskab har kig på Lindø 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs