ShippingWatch

Maersk: Skibsdesign er ikke så miljøvenligt som lovet

Skibsværfterne tager for store ord i munden, når de lover afgørende besparelser på brændstof med nye designs. Den såkaldte revolution inden for skibsdesign er ren hype, siger direktør i Maersk Maritime Technology. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Maersk Line

Brian Østergaard Sørensen, som er direktør for nybygninger i Maersk Maritime Technology, giver ikke meget for værfternes påstande om brændstofeffektivtet. Den holdning gav han udtryk for ved konferencen Informas Greean Technology i Singapore i slutningen af september, skriver Lloyd's List.

”Vi har sammenlignet designs med værfternes påståede driftsudbytte, og vores opfattelse er, at påstandene er meget, meget optimistiske,” sagde Brian Østergaard Sørensen. Når vi kigger i detaljer på det her, så tror jeg nogle af de nye designs lover meget. Nogle gange er virkeligheden en anden, når skibet bliver leveret.”

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs