ShippingWatch

Korea mærker nedturen for nybygninger

Eksportværdien af skibe og konstruktioner fra Korea vil falde i 2012 og for første gang i 19 år, påpeger myndighederne i Korea ifølge Clarkson Hellas. Alligevel er der stor aktivitet i forhandlinger om fremtidens eco designs. Det skriver Hellenic Shipping News.

Foto: Hempel

De vanskelige finansierings- og markedsbetingelser kombineret med udfordringerne i den globale økonomi trækker tænder ud på markedet for nybygninger ifølge Clarkson Hellas. Det mærkes med stor styrke i skibsbyggernationen Korea, skriver Hellenic Shipping News.

Clarkson referere bl.a. til kommentarer og officielle tal fra økonoministeriet i Korea om, at "eksportværdien af skibe og konstruktioner fra Korea vil falde i 2012 og for første gang i 19 år". De koreanske myndigheder erkender, at det næppe kommer som den store overraskelse i lyset af den internationale gældskrise, der mildest talt gør investeringer i nybygninger vanskelige. Også selv om der er afsluttet kontrakter i den forløbne uge.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs