ShippingWatch

Korea mærker nedturen for nybygninger

Eksportværdien af skibe og konstruktioner fra Korea vil falde i 2012 og for første gang i 19 år, påpeger myndighederne i Korea ifølge Clarkson Hellas. Alligevel er der stor aktivitet i forhandlinger om fremtidens eco designs. Det skriver Hellenic Shipping News.

Foto: Hempel

De vanskelige finansierings- og markedsbetingelser kombineret med udfordringerne i den globale økonomi trækker tænder ud på markedet for nybygninger ifølge Clarkson Hellas. Det mærkes med stor styrke i skibsbyggernationen Korea, skriver Hellenic Shipping News.

Clarkson referere bl.a. til kommentarer og officielle tal fra økonoministeriet i Korea om, at "eksportværdien af skibe og konstruktioner fra Korea vil falde i 2012 og for første gang i 19 år". De koreanske myndigheder erkender, at det næppe kommer som den store overraskelse i lyset af den internationale gældskrise, der mildest talt gør investeringer i nybygninger vanskelige. Også selv om der er afsluttet kontrakter i den forløbne uge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs