Kinesisk værftsgigant på udkig efter europæiske opkøb

Selvom de kinesisk skibsværfter er presset af den økonomiske nedtur generelt og blandt skibsrederne især, er den store kinesiske værftsgruppe CSIC på jagt efter europæiske opkøbsemner med teknologisk ekspertise - og til en god pris, skriver SinoShipNews.
Foto: Hempel
Foto: Hempel

Den store kinesiske værftgruppe, CSIC, China Shipbuilding Industry Corp, er på udkig efter mulige opkøbsemner inden for den europæiske værftsindustri, skriver det kinesiske shippingmedie, SinoShipNews.

Nu skulle man måske tro, at de kinesiske værfter har nok at se til lige nu med at holde produktionen i gang, men bagved CSICs interesse ligger, at de dels er ude efter den teknologiske ekspertise, der ligger i den europæiske værftsindustri, dels mener, at det prismæssigt er et godt tidspunkt at købe mere kapacitet på.

CSIC, der er en statsejet industrigruppe med mange skibsværfter i det nordlige Kina, oplyser, at det indtil videre har holdt møder med et europæisk skibsværft indtil videre.

"Samtalerne bar ikke frugt, men det hjalp os med at få erfaring i at forhandle med europæiske virksomheder. Vi vil fortsætte med at lede efter emner," siger Sun Bo, talsmand form gruppen, ifølge SinoShipNews.

Medie: Privat værftskæmpe i Kina i dyb krise

Avis: Norske værfter begynder at bygge skibsskrog igen

Kinas shipping kæmper med recession

Skibsværfter i hård kamp om ordrer i Norge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også