ShippingWatch

Alfa Laval får ordre på udstyr til verdens første FLNG-fartøj

Alfa Laval har vundet en ordre fra Technip Samsung Consortium (TSC) om levering af Alfa Laval-udstyr til Shells fartøj Prelude FLNG

Alfa Laval, der er en af verdens førende leverandører inden for varmeoverførsel, centrifugal separation og væskehåndtering, har vundet en ordre fra Technip Samsung Consortium (TSC) om levering af Alfa Laval-udstyr til Shells fartøj Prelude FLNG (Floating Liquefied Natural Gas). På grund af en fortrolighedsaftale kan Alfa Laval ikke offentliggøre ordrens værdi.

Det oplyser Alfa laval i en pressemeddelelse.

"FLNG-teknologien åbner nye forretningsmuligheder for lande, der ønsker at udvikle deres gasressourcer og levere mere naturgas til markedet, og Shell fører an på området med FLNG-projektet, Prelude FLNG," skriver Alfa Laval i pressemeddelelsen.

Udstyret fra Alfa Laval består af afsaltningsenheder, varmevekslere og filtre. Afsaltningsenhederne skal omdanne saltvand til ferskvand, der skal bruges til at generere damp, procesvand og drikkevand. Varmevekslerne anvender havvand til den afgørende nedkøling i fortætningsprocessen.

”Vi er meget stolte over at være en del af dette teknologiske gennembrud i energisektoren. Ordren bekræfter vores stærke position som en pålidelig partner til de store spillere i olie- og gasindustrien,” siger Lars Renström, administrerende direktør og koncernchef i Alfa Laval i pressemeddelelsen.

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs