ShippingWatch

Britisk selskab trodser bestyrelsen i Thrane & Thrane

Mod bestyrelsens vilje vil det britiske selskab Cobham købe Thrane & Thrane.

Foto: ILAN BRENDER

Britiske Cobham meddelte skærtorsdag, at selskabet overraskende havde købt en ejerandel på 25,6 pct. af den danske børsnoterede satellitkommunikationsvirksomhed Thrane & Thrane. Tirsdag efter påske følger selskabet op med et i lyset af torsdagens meddelelse måske knapt så overraskende købstilbud på resten af selskabet. Cobham har købt knap 1,3 mio. aktier fra Jupiter Assets Management og andre institutionelle investorer, der ifølge Børsen tæller LD og Maj Invest og ejer nu i alt knap 1,5 mio. aktier.

Købstilbuddet svarer til en samlet værdi af Thrane på 2419 mio. kr. og er kun betinget af accept fra mindst 50 pct. af aktiekapitalen.

"Købstilbuddet er endeligt og vil ikke blive forhøjet, bortset fra at Cobham forbeholder sig ret til at forhøje købstilbuddet, hvis der på eller efter købstilbuddets dato offentliggøres en meddelelse om et købstilbud eller muligt købstilbud på Thrane & Thrane fra en ekstern tilbudsgiver eller potentiel tilbudsgiver, hedder det i meddelelsen fra Cobham.

Med påskens og tirsdagens meddelelse er den i marts afblæste kamp om Thrane atter skudt i gang. Thrane & Thranes stifter og hovedaktionær, Lars Thrane, står på den ene side som klar erklæret modstander af et salg. Lars Thranes aktiepost er på ca. 24 pct. og dermed næsten ligeså stor som den forsmåede bejlers andel.

Bestyrelsens modtræk

Bestyrelsens modtræk var annonceringen af en strategisk gennemgang af selskabet, som ventes afsluttet senest 14. maj. Det er fortsat tilfældet, fremgik det af en meddelelse fra den nye bestyrelsesformand Morten Eldrup-Jørgensen påskelørdag.

Cobham meddelte 12. marts, at selskabet havde trukket et tilbud på 420 kr. per aktie i Thrane & Thrane tilbage, da Thranes bestyrelse ikke vil støtte buddet. I slutningen af februar oplyste Thrane & Thrane, at man have fået en købshenvendelse fra en den gang hemmelig tredjepart, som så viste sig at være Cobham.

Aktierne i Thrane og Thrane dykkede efter meddelelsen i marts. Onsdag før påske kostede aktien 389 kr. Der er stadig et stykke ned til niveauet, før det hemmelige bud på aktien blev givet i slutningen af februar. Da var kursen 294 kr.

Cobham har købt knap 1,3 mio. aktier fra Jupiter Assets Management og andre institutionelle investorer, der ifølge Børsen tæller LD og Maj Invest.

Cobham producerer blandt andet elektronisk udstyr til forsvars og luftfartsindustrien, men er mest kendt som verdensledende indenfor lufttankning (air-to-air-refuelling). Det britiske selskab har drevet virksomhed i Danmark i mere end 20 år og har blandt andet leveret kommunikationsantenner til de danske F-16-fly.

Lars Thrane

Når Thrane & Thranes bestyrelse skal tage stilling til Cobhams købstilbud på 420 kr. pr. aktie, vil stifter og storaktionær Lars Thrane ikke tage del i beslutningsprocessen.

"Bestyrelsen kommer til at træffe sin helt uafhængige afgørelse. Når vi skal give en anbefaling kommer Lars Thrane (foto) ikke til at deltage i beslutningen," siger Thrane & Thranes bestyrelsesformand Morten Eldrup-Jørgensen til Ritzau Finans

RITZAU FINANS

Briter køber stor andel af Thrane & Thrane

Aktionærer i Thrane & Thrane bekymrede 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs