ShippingWatch

Rederiers samarbejde om storindkøb vokser

Mellem 400-500 skibe forventes at indgå i indkøbsselskabet SeaMall ved udgangen af 2012. "Systemet har bevist sit værd med at samle en række små konkrakter i nogle færre og større aftaler, der giver stordriftsfordele," siger adm. direktør Per Nykjær Jensen.

Mellem 400-500 skibe vil ved udgangen af 2012 være omfattet af fælles storindkøb på en række hovedprodukter som maling og smøreolie gennem det internationale indkøbssamarbejde SeaMall. Det er i hvert fald forventningen hos SeaMalls CEO Per Nykjær Jensen efter godt et års drift, der primært er anvendt på at opbygge it-systemer og etablere kontakter med leverandører og redere.

SeaMall blev etableret af Clipper, Nordic Tankers, Norden, Herning Shipping og det Hongkong-baserede Pacific Basin Shipping. Siden er Investeringsgruppen Danmark og Marinvest i Gøteborg kommet med som medlemmer i SeaMall, der har kendte navne som bl.a. Klaus Kjærulff, tidl. CEO i Torm, og Knud Pontoppidan, tidl. A.P. Møller - Mærsk og nuværende formand for Den Danske Maritime Fond, i bestyrelsen og som drivkræfter i opstarten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs