ShippingWatch

Eldrups exit fra Dong

Anders Eldrup mødte ind mandag morgen som topchef i Dong Energy. En forretning med fremgang og milliardoverskud. I dag er han en færdig mand i Danmarks største energikoncern.

Foto: AF CARSTEN INGEMANN

Rigsrevisionen gransker Dong for frås. Sådan lød det i Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag sidste uge. I artiklen afviser Dongs pressechef kategorisk, at der er kød på historien. I dag er Dong-chef Anders Eldrup smidt på porten af Dong-formand Fritz Schur. Ifølge formanden en ganske udramatisk exit, der ikke er meget at sige om.

"Vi har lavet en gensidig aftale om, at Anders fratræder. I og med at det er en aftale mellem to parter, har jeg egentlig ikke flere kommentarer," siger Fritz Schur.

Han bruger til gengæld mange kræfter på at slå fast, at fyringen af Anders Eldrup intet har at gøre med Rigsrevisionens granskning af energikæmpens pengeforbrug.
"Det, at Rigsrevisionen kommer på besøg, er for mig helt naturligt. Den er meget velkommen," siger Fritz Schur om statens regnedrenge, der i ugevis har gransket bilag og regnskaber i Dong Energy.
Allerede sidste uge forklarede formand for Statsrevisorerne Peder Larsen (SF) til Jyllands-Posten, at Rigsrevisionens besøg på ingen måde er et rutinebesøg.

"Vi har fået oplysninger i hænde om, at Dong har et ret ubekymret forhold til udgifter. At selskabet flotter sig for meget," forklarede Peder Larsen om årsagen til, at man har pudset Rigsrevisionen på Dong Energy.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs