Tilbud på Thrane & Thrane trukket tilbage

Britiske Cobham, der blandt andet producerer elektronisk udstyr til forsvars og luftfartsindustrien, men er mest kendt som verdensledende indenfor lufttankning (air-to-air-refuelling) har trukket et tilbud på 420 kr. pr. aktie i Thrane & Thrane tilbage, da Thranes bestyrelse ikke vil støtte buddet.
AF RITZAU FINANS

Cobham ville kun gå ud med buddet, hvis bestyrelsen støttede det, og det er ikke tilfældet. Bestyrelsen i den danske satellitkommunikationsvirksomhed iværksatte i stedet for en strategisk gennemgang af selskabet, som ventes afsluttet seneste 14. maj. Det skete, da Thrane offentligjorde, at selskabet havde modtaget et tilbud fra en anonym bejler, der i dag, mandag, altså afslører sig som værende Cobham.

Det britiske selskab lader dog døren stå lidt på klem, da det forbeholder sig retten til at genovervej sit standpunkt.

Aktierne i Thrane og Thrane dykkede efter meddelelsen. Aktien ligger med et fald på omkring 10 pct. i 360 kr. en time efter meddelelsen. Der er dog stadig et stykke ned til niveauet før et indtil mandag hemmeligt bud på aktien blev givet i slutningen af februar. Da var kursen 294 kr.

Kommunikationsantenner

Cobham har drevet virksomhed i Danmark i mere end 20 år og har blandt andet leveret kommunikationsantenner til de danske F-16-fly.

Cobham ejer en specialiseret kommunikationsvirksomhed i Grenå ved navn Spectronic, hvis 65 medarbejdere arbejder med fokus på teknisk design og udgør en del af Cobhams forretningsenhed Tactical Communications and Surveillance. Virksomheden blev erhvervet i 2004. I 2010 var virksomhedens omsætning fordoblet til knap 160 mio. kr. Spectronic er leverandør af aflytnings- og overvågningsudstyr, og virksomhedens produkter anvendes af politimyndigheder, efterretningsvæsener og militære specialstyrker over hele verden i bestræbelserne på at bekæmpe terrorisme og kriminalitet.

Cobham ventes i 2011 at have nået en omsætning på 1,9 mia. pund og det resultat før skat på 328 mio pund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også