IMO godkender system til behandling af ballastvand

Den danske virksomhed Vestergaard Marine Service A/S har fået eneagentur på det græske firma Erma Firsts system til behandling af ballastvand. Systemet er netop blevet godkendt af IMO.

I kølvandet på sidste uges internationale konference i København om behandlingen af ballastvand, glæder man sig hos Vestergaard Marine Service A/S over, at det system, den danske virksomhed tilbyder til behandling af ballastvand, netop har opnået den endelige godkendelse fra IMOs komité til beskyttelse af det marine miljø, MEPC.

Salgschef Per Lyngholm Andersen hos Vestergaard Marine Service, der har eneagentur i Skandinavien på det græske firma Erma Firsts system til behandling af ballastvand, forventer en stor fremtidig vækst i dette forretningsområde.

Store forventninger

Det skyldes ikke alene, at det kun er et spørgsmål om tid, før ratificeringen af den internationale aftale om behandling af ballastvand træder i kraft, så det bliver et lovkrav fra 2014, at alle skibe har installeret et godkendt system til behandling af ballastvand. På verdensplan forventes det, at op mod 60-70.000 skibe skal sikre behandlingen af ballastvand i de kommende år.

"Vi har store forventninger til løsningen fra Erma First, som først og fremmest udmærker sig ved at være baseret på et egenudviklet filtersystem med et ultrafint cyklonfilter, der sikrer en meget høj filtreringsgrad. Det betyder, at det vand, der efterfølgende skal behandles, allerede til en vis grad er renset for mikroorganismer," forklarer Per Lyngholm Andersen.

Lavt energiforbrug

Når det allerede filtrerede vand til sidst udsættes for elektrolyse, er det med til at sikre et lavere energiforbrug end andre løsninger, der er baseret på for eksempel UV-bestråling, af-iltning eller ozon-behandling af vandet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også