Oliepriserne stiger på grund af tegn på større efterspørgsel

Prisen på råolie starter fredagen med at stige på udsigt til større global efterspørgsel og stærke økonomiske indikatorer.
Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger fredag på grund af tegn på stigende global efterspørgsel anført af stærke økonomiske indikatorer fra de vigtigste forbrugere Kina og USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 83,47 dollar mod 83,21 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,32 dollar mod 79,19 dollar torsdag eftermiddag.

Fald i lagrene af råolie og raffinerede produkter har skabt optimisme omkring væksten i olieefterspørgsel og vendt en tendens med stigende lagre, som har tynget råoliepriserne i de foregående uger.

De seneste økonomiske indikatorer fra USA har også bidraget til optimisme omkring den globale efterspørgsel. Data onsdag viste, at de amerikanske forbrugerpriser steg mindre end forventet i april, hvilket øger forventningerne til lavere renter i landet. Disse forventninger blev yderligere styrket af data torsdag, der viste en stabilisering af det amerikanske jobmarked.

Oliepriserne bliver også styrket af Kinas vækst i industriproduktion på 6,7 pct. år-til-år i april efter opsving i fremstillingssektoren, hvilket peger på en mulig stærkere efterspørgsel i fremtiden.

På udbudssiden venter investorerne på et kommende møde i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec+, den 1. juni. En forlængelse af Opec+’s nedskæringer i olieproduktionen ud over juni vil sandsynligvis føre til højere priser på mellemlangt sigt.

- Vi ser tre mulige scenarier for udfaldet af mødet den 1. juni: forlængelse, afvikling eller fuldstændig fjernelse af de frivillige nedskæringer. Vores nuværende model er baseret på en gradvis afvikling af nedskæringerne i andet halvår 2024. Selv med det ser vi markedet bevæge sig ind i et underskud, hvor det fremtidige krav til Opecs produktion ligger et godt stykke over den nuværende produktion, siger ANZ-analytikere i et kundenotat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også