Rolig start på ugen for oliepriserne

Prisen på olie ligger mere eller mindre stille mandag morgen. Det globale marked har fortsat fokus på situationen i Mellemøsten.
AF MARKETWIRE

Oliepriserne ligger stort set uændrede mandag morgen, hvor der fortsætter med at være stor fokus på situationen i Mellemøsten.

En meddelelse fra den israelske regering om, at den har afsluttet et bombardement i den sydlige del af Gaza, lettede råvarehandleres bekymring for forsyningsforstyrrelser som følge af krigen mellem Israel og Hamas.

Det skriver Reuters.

Bekymringer for en spredning af konflikten til resten af regionen skabte i sidste uge ellers et opadgående pres på oliepriserne. I løbet af ugen steg priserne omkring 6 pct.

Men mandag morgen er der ro på, og en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 81,79 dollar mod 81,67 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,45 dollar mod 76,45 dollar fredag eftermiddag.

Amerikanske energiselskaber øgede deres olie- og naturgasudvinding til det højeste niveau siden midten af december, hvilket potentielt signalerer en stigning i udbuddet. Den amerikanske produktion steg i sidste uge til rekordhøje 13,3 mio. tønder om dagen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig blev råvarehandleres bekymring for olieefterspørgslen forstærket af, at en repræsentant for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, udtalte, at hun ikke har i sinde at anbefale rentenedsættelser, før inflationen er tæmmet.

De yemenitiske houthi-rebellers angreb på containerskibe i Det Røde Hav, der har medført, at mange shippingselskaber undgår at sejle igennem Suez-kanalen og i stedet tager en dyrere rute rundt om Afrika, skaber til stadighed logistiske forstyrrelser. Det blev åbenbart mandag morgen, hvor et skib ifølge Reuters var blevet angrebet af to missiler i Det Røde Hav syd for Yemen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også