ShippingWatch

Danske Rederier sætter job-tal på havvindaftalen i Nordsøen

Forleden kom Danske Rederier med et bud på, hvor mange arbejdspladser, der gemmer sig i den store havvindaftale i Østersøen. Nu har organisationen også regnet på, hvor mange maritime jobs, der er i den såkaldte ”Esbjerg Declaration” om Nordsøen.

Foto: PR-foto Cadeler

Aftalen om at opføre vindmøller i et hidtil uset omfang i Østersøen, som blev indgået tirsdag på Marienborg denne uge, lagde i sig selv op til lidt af en jobfest.

Mere nøjagtigt vurderede Danske Rederier, at et fuldt udnyttet potentiale på 93 GW for havvind i Østersøen frem mod 2050 kunne ”sikre 530.100 direkte og indirekte årsværk alene i Danmark.” Omregnet til heltidsstillinger kunne planerne dermed føre til mellem 25.000 og 30.000 nye jobs i Danmark i de kommende 28 år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs