ShippingWatch

GP Global-datterselskab søger om henstandsaftale i Singapore

Bunkerleverandøren GP Global er i gang med en restrukturering, og i den forbindelse søger datterselskab i Singapore om henstand på sin gæld. Kreditorer har over 460 mio. dollar til gode, skriver Reuters.

Foto: Prerit Goel er er joint managing director for GP Global, som nu er i færd med at restrukturere.

Et datterselskab til bunkerleverandøren GP Global har anmodet retten i Singapore om en såkaldt henstandsaftale på sin gæld i de seks måneder. Det skriver Reuters.

Anmodningen kommer fra GP APAC, som er baseret i Dubai. Selskabet er et datterselskab til bunkerlevenrandøren GP Global, som kæmper med økonomiske problemer og er i gang med at restrukturere gæld for mere end 1 mia. dollar.

GP APAC har ifølge Reuters misset betalinger på lån de seneste måneder, og en henstandsaftale skal give selskabet tid til at sælge aktier for at løse sine økonomiske problemer.

"Henstandsanmodningen har til formål at give aftalen og give GP APAC luft til at fortsætte med restruktureringen," siger Moses Lin, som er juridisk rådgiver for GP APAC and partner i advokatfirmaet Shook Lin & Bok LLP, til Reuters.

GP APAC skylder mere end 464 mio. dollar til dets 20 usikrede kreditorer ifølge en skriftlig erklæring fra GP APAC's direktør Roderick Sutton. Han blev i august udpeget som restruktureringsdirektør for hele GP Global.

De to største usikrede kreditoer er bankerne Credit Suisse og UBS Switzerland, som har krav på henholdsvis 91 og 70,4 mio. dollar.

Ifølge Reuters havde moderselskabet GP Global i september finansielle forpligtelser for mere end 1,2 mia. dollar samt dårlige lån på 1 mia. dollar.

I en skriftlig erklæring skriver Roderick Sutton, at "forskellige uregelmæssige råvarehandler og/eller fiktive handler, hvor der ikke var nogen reel overførsel af nogen underliggende last" har ledt til bunkerselskabets finansielle problemer.

Bunker Holding trækker fra i toppen af verdens største bunkerleverandører 

Oliehandelsselskab kalder rygter for "totalt falske" og "åbenlyse løgne" 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse - alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs