ShippingWatch

Hongkongs bunkerindustri vil have statslig hjælp under coronakrisen

Bunkerindustrien i Hongkong frygter at miste sin position som et af verdens førende bunkerhubs under coronakrisen. Derfor har industrien bedt om en økonomisk håndrækning fra bystatens styre og opfordrer til at lempe restriktioner på skibe.

Foto: Vincent Yu/AP/Ritzau Scanpix

Bunkerindustrien i Hongkong vil have statslig nødhjælp til at holde sig oven vande så længe, coronakrisen raserer, og opfordrer samtidig styret til at lempe på restriktionerne for skibe, der anløber havnen bystaten.

Det skriver den lokale tv-station RTHK.

Hongkongs bunkerindustri er verdens femte største, men coronakrisen har ramt industrien hårdt. Salget af skibsbrændstof er faldet med 70 pct. siden, pandemien brød ud, og det har ramt branchens mere end 1000 ansatte og mere end 160 bunkerskibe hårdt.

Det førte forleden til en demonstration, hvor 18 skibe fremviste bannere med teksten "regeringen forbyder shipping uden at give os støtte".

Derfor beder bunkerindustrien om en økonomisk håndstrækning til at overleve krisen. Mere præcist beder industrien om støtte på 200.000 hongkong-dollar per bunkerbarge eller samlet set 34 mio. hongkong-dollar, svarende til 27 mio. kr.

Frygten er, at Hongkong kan miste sin position som et af verdens bunkerhubs, hvis ikke industrien får hjælp til at overleve krisen, og restriktionerne for skibe ikke lempes.

Shell kravler til tops som største bunkerleverandør i Singapore

Endnu en dansker forlader ledelsen i Trafigura og Fredriksens bunkerselskab

Mere fra ShippingWatch

Maersk Etienne-sag får italiensk politi til at undersøge NGO

NGO'en Mediterranea Saving Human bliver undersøgt af italiensk politi for sin rolle omkring Maersk Etienne og ilandsætningen af de 27 migranter efter 38 dage. Maersk Tankers er bekendt med undersøgelsen og afviser, at der skulle have været en "kommerciel aftale".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs