Bunker Holding er overrasket over tiltaler i Syrien-sag og undrer sig over myndigheder

Det kommer som en overraskelse for Dan-Bunkering og dets ejer, Bunker Holding, at selskaberne er blevet tiltalt i Syrien-sag. Selskaberne afviser anklagerne, og undrer sig over, at ingen myndigheder undervejs har tændt advarselslamperne.
Foto: PR / Bunker Holding
Foto: PR / Bunker Holding

Dan-Bunkering og dets ejer, Bunker Holding, afviser at have solgt flybrændstof i strid med EU's sanktioner mod Syrien og er overrasket over bagmandspolitiets tiltaler i sagen.

Det oplyser Bunker Holding, som er ejet af Torben Østergaard-Nielsen og er verdens største bunkerleverandør, i en skriftlig kommentar til ShippingWatch.

"Der er intet i vores egne grundige, interne undersøgelser, der har afdækket, at der skulle være personer i Dan-Bunkering eller Bunker Holding, som var vidende om eventuelle brud på EU’s sanktioner over for Syrien," skriver Bunker Holding.

"Vi er overbevist om, at vi ikke har leveret brændstof til firmaer, der var omfattet af EU-sanktioner på handelstidspunktet," tilføjer selskabet.

Bunker Holding skriver, at selskabet tager tiltalerne til efterretning og ser frem til at få sagen fuldt belyst og afsluttet i den videre efterforskning og ved en eventuel retssag.

Selskabet tilføjer, at det tager "skarpt afstand" fra ethvert sanktionsbrud og forsøg på at omgå dem.

Har ikke kunnet få dialog med myndigheder

Ifølge tiltalen fra bagmandspolitiet har Dan-Bunkering 33 gange solgt jetbrændstof til russiske selskaber, hvorefter brændstoffet blev leveret til Syrien i strid med EU's sanktioner. Det skal være sket mellem 2015 og 2017.

I alt skal selskabet have leveret 172.000 ton jetbrændstof til en samlet værdi af 647 millioner kroner til det borgerkrigshærgede land.

Bunker Holding skriver, at selskabet undervejs har svaret på spørgsmål fra myndighederne. Tidligere har Bunker Holding også fortalt, at det har assisteret de amerikanske myndigheder, hvor sagen udspringer fra.

"Det er dog ikke lykkedes at komme i egentlig dialog med myndighederne. Vi ville blandt andet gerne have drøftet, at ingen myndigheder på handelstidspunkterne eller efterfølgende har tændt advarselslamper eller givet anden respons på de konkrete handler," skriver Bunker Holding.

Bunker Holding mener desuden, at sagens store mediemæssige og politiske opmærksom har betydet, at mange "offentligt har haft en mening om sagen uden i øvrigt at have fuldt overblik over sagens fakta", skriver selskabet.

Udover Dan-Bunkering er Bunker Holding og en direktør tiltalt i forbindelse med otte af de 33 handler.

Bagmandspolitiet oplyser til DR, at strafferammen for den tiltalte direktør er op til fire års fængsel, mens de tiltalte virksomheder kan blive idømt bøder.

Sagen vil blive ført ved Retten i Odense.

Dan-Bunkering tiltalt for at sælge brændstof til Syrien

Medie: Russisk militær bad Dan-Bunkering betale skuffeselskab

Topchef er sigtet i Dan-Bunkering-sagen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også