ShippingWatch

Sydkoreansk værft uden nye ordrer vil reducere stab

Sydkoreanske STX Offshore har ikke landet nogle nye ordrer i 2020 indtil videre, og det får nu værftet til at ville reducere antallet af ansatte, skriver medie.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Det sydkoreanske værft STX Offshore & Shipbuilding Co vil reducere sin stab, efter at værftet foreløbig ikke har landet nogle nye ordrer i 2020.

Værftet mener, at det vil være svært at konkurrere med andre værfter, hvis ikke de faste udgifter sænkes, lyder det til Yonhap. Uden at der bliver sat tal på omfanget vil reduktionen ske via frivillige fratrædelser til pension ifølge mediet.

"Den samlede suspendering af vores skibsværfter vil være uungåelig, hvis tingene forbliver de samme," skriver STX Offshore i en kommentar til Yonhap.

I ordrebogen har STX Offshore i dag syv skibe, som bliver bygget frem til første kvartal af næste år. Værftet har siden 2013 gennemgået en restrukturering, skriver mediet.

Ifølge Yonhap har omkring halvdelen af 500 ansatte på værftet siden juni 2018 indgået i rotation med halvårlige hjemsendelser uden løn. Det har siden slutningen af maj fået ansatte til at nedlægge arbejdet i protest.

Sydkoreansk værft vil spare omkostninger i reorganisering

Keppels tvist med presset rigselskab tager ny drejning

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere