ShippingWatch

Torben Østergaard overdrager hovedparten af sit livsværk til døtrene

Torben Østergaard-Nielsen overlader størstedelen af ejerskabet af United Shipping & Trading Company til sine to døtre. Han beholder dog fortsat selv en tredjedel.

Nina Østergaard Borris (tv.), Mia Østergaard og Torben Østergaard-Nielsen. | Foto: PR / USTC

Torben Østergaard-Nielsen sætter for alvor gang i generationsskiftet i sin oliekoncern United Shipping & Trading Company (UTSC).

Børsen skriver, at han overdrager 66 pct. af de bestemmende aktier i koncernen til sine to to døtre Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Nielsen.

Generationsskiftet bliver onsdag morgen bekræftet af USTC i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at de tre familiemedlemmer hver især vil sidde på en tredjedel af ejerskabet.

Jeg har testet, om det her var noget for Nina og Mia, for jeg ville ikke presse noget ned over hovedet på dem

Torben Østergaard-Nielsen

"Jeg har testet, om det her var noget for Nina og Mia, for jeg ville ikke presse noget ned over hovedet på dem, som slet ikke sagde dem noget. Det dur ikke. De skulle selv bide til bolle, og jeg har så været så heldig, at de begge har vist stor interesse for virksomheden. Og jeg tror også oprigtigt, at de har evnerne," siger Torben Østergaard Nielsen, der er 65 år, til Børsen.

36-årige Nina Østergaard Borris indtrådte tidligere på året i United Shipping & Trading Companys direktion, hvor hun blev driftsdirektør. Torben Østergaard-Nielsen er adm. direktør for selskabet, der bl.a. står bag Bunker Holding og Uni-Tankers.

30-årige Mia Østergaard Nielsen er associate i headhunter-firmaet Spencer Stuart.

"Det er selvfølgelig med en stor portion ydmyghed, vi nu træder ind i ejerskabet med henblik på at videreføre alt det, der er bygget op, og som vi kender så godt," udtaler Nina Østergaard Borris i en meddelelse.

Stiller krav til familien

ShippingWatch har tidligere beskrevet, at Torben Østergaard-Nielsen besluttede for få år siden, at Selfinvest-koncernen, som bl.a. omfatter United Shipping & Trading, ikke skulle sælges eller børsnoteres, men forblive i familien.

Beslutningen blev truffet via familiens eget familiekontor, Selfinvest Family Office.

Siden da er der blevet arbejdet med udviklingsplaner for ejerfamiliens medlemmer bestående af Torben Østergaard-Nielsen og hans to døtre, Mia Østergaard Nielsen og Nina Østergaard Borris.

Nina Østergaard Borris. | Foto: PR / USTC
Nina Østergaard Borris. | Foto: PR / USTC
Mia Østergaard Nielsen | Foto: PR / USTC
Mia Østergaard Nielsen | Foto: PR / USTC
 

Torben Østergaard-Nielsen har tidligere fortalt ShippingWatch, at han blandt andet har opstillet nogle krav for, at døtrene kan indtage ledende stillinger i koncernen.

Kravene er dog ikke så rigide, som dem man kan finde i andre familieejede selskaber, hvor der kan være krav til både uddannelser og antallet af rejser eller udstationeringer, der skal krydses af for at kunne nå til tops.

Til Børsen fortæller Torben Østergaard Nielsen, at generationsskiftet er blevet fremrykket og sker et par år tidligere end planlagt, efter regeringen og dens støttepartier besluttede at hæve arveafgiften til 15 pct. fra 6 pct. USTC-ejeren nåede at anmeldte generationsskiftet, inden den nye afgift trådte i kraft ved årsskiftet.

Omfattende olieimperium

Selfinvest består foruden USTC af Selected Car Group samt Selfinvest Family Office, der bl.a. varetager forvaltningen af Selfinvests investeringsaktiver.

Under USTC ligger Bunker Holding Group, der omfatter flere selskaber, der handler med olie. Det drejer sig bl.a. om Dan-Bunkering, Bunker One og Glander International Bunkering.

Også logistikselskabet SDK og tankrederiet Uni-Tankers er del af USTC.

Bunker Holding er i øjeblikket sigtet for et muligt brud på EU's sanktioner mod at levere flybrændstof til Syrien. Det samme er koncernchef Keld R. Demant, datterselskabet Dan-Bunkering og en fjerde person, som er beskyttet af navneforbud.

Virksomheden afviser at have overtrådt loven i sagen, som lige nu bliver efterforsket af SØIK.

Næste generation får plads i direktionen i Torben Østergaards USTC-koncern

Torben Østergaard øger overskuddet med over 100 millioner kroner

Topchef er sigtet i Dan-Bunkering-sagen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs