ShippingWatch

Ejer sår tvivl om milliardsalg af Desmi

Coronakrisen og et hackerangreb får nu ejer af Desmi, Henrik Sørensen, til at tvivle på, om tiden er rigtig til et salg af pumpevirksomheden, som ellers var planen tidligere på året, skriver Børsen.

Foto: Desmi

Henrik Sørensen, der både ejer og er adm. direktør i pumpevirksomheden Desmi, sår nu tvivl om et salg af den 185 år gamle virksomhed, skriver Børsen.

Selvom Desmi er på budget i første halvår, rammer coronakrisen også pumpevirksomheden. Dertil kommer, at selskabet for nylig har været ramt af et hackerangreb.

"Fra at være sikker på, at det er noget, vi ville gå i markedet med, så er det noget, vi nu vil overveje. Med corona er der kommet en helt anderledes verdensorden, det må jeg vedstå. Der er nogle, der stadig vil investere og nogle, der ikke vil," siger Henrik Sørensen til Børsen.

Henrik Sørensen siger til Børsen, at han først til august, hvor Handelsbankens corporate finance-afdeling er færdige med sine analyser af Desmi, vil tage endelig stilling til, om han vil indlede en salgsproces.

Desmi har de senere på oplevet høj vækst på ryggen af en række skærpede miljøkrav til særligt den maritime industri.

Fra 1. januar trådte svovlkravene fra IMO i kraft, hvilket begrænser den mængde svovl, som skibene må udlede, og her har flere rederier valgt at benytte de såkaldte scrubbere, som kan rense røgen.

I 2019 steg Desmis resultat til 297,8 mio. kr., mens omsætningen landede på 1,6 mia. kr.

Hackere kræver millionbeløb af Desmi – topchef afviser at betale

Scrubbere og ballastvand løfter Desmis overskud til 300 mio. kr.

Ejer gør klar til at sælge pumpevirksomheden Desmi

Mere fra ShippingWatch

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Både tørlast- og containerrater falder markant. Norsk lovforslag kan være i strid med EØS-aftale. USA vil indføre store bøder i krænkelsessager på skibe. Og DFDS vinder på produktionsboom i Tyrkiet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs