ShippingWatch

Minekæmpe frygter for væksten på grund af virusudbrud

Hvis virusudbruddet i Kina ikke er inddæmmet inden udgangen af marts, vil det påvirke forventningerne til økonomien og efterspørgslen på råvarer, frygter australske BHP.

Foto: Ritzau Scanpix/Ivan Alvarado

Den australske minekæmpe BHP Group frygter, at det vil påvirke forventningerne til økonomien og efterspørgslen på råvarer i den forkerte retninge, hvis virusudbruddet i Kina ikke er inddæmmet inden udgangen af marts.

Det skriver Bloomberg News.

BHP regner ellers med, at den globale vækst vil nå niveauet 3,0-3,5 pct. i 2020, men coronavirusset er et af usikkerhedsmomenterne. Ligesom handelspolitik og geopolitik er det.

Minekoncernen frygter på baggrund af virusudbruddet i Hubei-provinsen, at Kina ikke vil kunne nå sit officielle vækstmål om en fremgang på niveau med 2019, hvor den var på 6,1 pct.

BHP har mandag også løftet sløret for koncernens egen udvikling i den første halvdel af det forskudte regnskabsår. BHP fik en omsætning i perioden på 22,29 mia. dollar, en vækst på godt 3,0 pct., mod ventede 22,16 mia. dollar. Nettoresultatet var i perioden på 4,87 mia. dollar, et løft på 29 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 4,80 mia. dollar.

Driftsresultatet, EBITDA, landede på 12,05 mia. dollar, mens 11,70 mia. dollar var ventet. Plusset på driften var en forbedring på 15 pct. på årsbasis.

Vale gør status efter sit sværeste år nogensinde

Vale får grønt lys til at genstarte drift i brasilianske miner

BHP vil bruge LNG-skibe til store afskibninger af jernmalm

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere