ShippingWatch

Storaktionær i shippingbank undersøger fusion med hollandsk bejler

Den tyske regering, der er storaktionær i Commerzbank, undersøger muligheden for at smede shippingbanken sammen med hollandske ING, skriver Bloomberg.

Foto: Ritzau Scanpix/Mario Vedder

Den tyske regering undersøger muligheden for at smede storbanken Commerzbank sammen med hollandske ING. Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med indblik i sagen.

Den hollandske finansminister, Wopke Hoekstra, og den tyske ditto, Joerg Kukies, har diskuteret sagen tidligere på måneden, lyder det fra kilderne.

Den tyske regering ejer 15,5 pct. af aktierne i Commerzbank og er bankens største aktionær. Det tyske finansministerium har ikke ønsket at kommentere historien over for Bloomberg News, ligesom den hollandske regering ikke er vendt tilbage på mediets henvendelse.

I marts kom det frem, at de to tyske storbanker Deutsche Bank og Commerzbank forhandlede om en fusion. I slutningen af april blev forlovelsen dog opløst efter manglende støtte fra stærke fagforeninger.

Siden har Bloomberg News kunnet berette om interesse fra den italienske storbank Unicredit, der har hyret rådgivere til et potentielt købstilbud på Commerzbank.

Commerzbank skærer shippingportefølje til

Deutsche Bank og Commerzbank forhandler om fusion 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs