ShippingWatch

Wärtsilä bygger bio-LNG-fabrik i Norge

Det finske selskab har fået godkendelse til at opføre fabrik, der skal producere bio-LNG for norsk selskab.

Foto: PR-foto

Finske Wärtsilä har fået godkendelse til at bygge en fabrik, der skal producere bio-LNG i Asker i Norge. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Wärtsilä skal opføre fabrikken på vegne af det norske selskab Veas, som i april sidste år tildelte Wärtsilä kontrakten. Vesa producerer biogas og spildevandssystemer.

Den nye fabrik vil være i stand til at producere 20 tons brændstof til transportsektoren om dagen og er Wärtsiläs tredje af slagsen i Norge og femte i hele verden.

"Effektivitet og miljømæssig bæredygtighed er to søjler i Wärtsiläs strategi for fremtidig energibrug. Den nye fabrik repræsenterer begge af disse søjler, og vi er stolte over at være partnere med Veas i dette karbon-reducerende projekt," udtaler Arne Jakobsen, general manager for Wärtsiläs biogassystemer, i meddelelsen.

Den nye fabrik ventes at påbegynde driften i 2020.

Energiagentur slår fast: Oliepeak har lange udsigter

MAN skal konvertere Hapag-Lloyd skib til LNG

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs