ShippingWatch

Konkurrenter klar til at overtage efter Bomin i Singapore

Den tyske bunkerleverandør Bomin forlader snart verdens største bunkerhavn, Singapore. Det giver plads til konkurrenterne, skriver Platts.

Foto: /ritzau/AP/Wong Maye/

Bomin forlader snart Singapore, og konkurrenterne står klar til at overtage efter den tyske leverandør.

"Dem, der hovedsageligt vil drage fordel af deres exit, er handelshusene," siger en bunkerleverandør og handler til Platts med tilføjelsen:

"Generelt set er det godt for os tilbageværende leverandører; der er mere end 40 aktive tilbage. Ikke sikker på nye exitter; det er svært at sige, om det er en tendens."

Ifølge Singapores havnemyndigheder var Bomin ved udgangen af sidste år den 15. største leverandør af bunker i Singapore. Bomin meddelte i slutningen af september ud, at selskabet ville trække sig fra Singapore og Antwerpen. Kontoret i Singapore vil ifølge Platts arbejde frem til udgangen af november.

Da Bomin meldte lukninger af to ud af sine fire kontorer ud, sagde managing director i Bomin Group, Jan Christensen, at det i høj grad skyldes omstilling i bunkerbranchen og justeringer frem mod 2020.

Bomin vil efter ændringen have kontorer tilbage i Hamborg og Houston.

Markant større kapitalbehov vil presse bunkerindustrien fra 2020 

Dårlig bunker kan fremrykke omstilling i bunkerbranchen 

Bomin lukker to ud af fire kontorer 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs