ShippingWatch

Handelshus binder ny milliardkredit op på grønne mål

Renten på et nyt lån til schweiziske Gunvor Group afhænger af, hvordan handelshuset lever op til en række grønne målsætninger såsom CO2-udledning, affald og transparens.

Det schweiziske handelshus Gunvor Group har sikret sig en ny kreditfacilitet på 745 mio. dollars, svarende til 4,8 mia. kr.

Det bemærkelsesværdige ved lånet er, at renten falder eller stiger alt afhængigt af, om bæredygtige mål opnås. Målene handler blandt andet om CO2-udledning, affald og vand, sikkerhedsforbedringer for personalet på dets raffinaderier og transparens omkring oprindelse af råvarer.

"Ved at samarbejde med vores banker om at opsætte mål, der kan opnå markante resultater, demonstrerer vi den seriøsitet, vi integrerer bæredygtighed i vores forretning med," udtaler Jacques Erni, CEO i Gunvor Group, i en meddelelse.

Lånet er en forlængelse af en kreditaftale fra 2012 på 635 mio. dollars og skal bruges som arbejdskapital til selskabets raffinaderier i Antwerpen og Rotterdam. Lånet er arrangeret af ING Bank, men har deltagelse af bankerne Societe Generale, Cooperatieve Rabobank, ABN Amro, CA Indosuez, Credit Suisse, Mizuho Bank, Nedbank, Sumitomo Mitsui Trust Bank, UniCredit Bank, KfW IPEX-Bank, MUFG og Raiffeisen.

Tilbage i august bremsede Gunvor sine planer om at opgradere sit raffinaderi i Rotterdam til lavsvovlbrændstof. Gunvor forklarede opbremsningen med, at "prismiljøet og andre relevante økonomiske aspekter" havde ændret sig betydeligt, siden handelshuset først begyndte at undersøge konceptet sidste år."

Beslutningen kom efter, at Maersk og hollandske Vopak havde annoncerede et samarbejde i netop Rotterdam om lavsvovlbrændstof.

Handelshuset Gunvor bremser planer om lavsvovlbrændstof

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere