ShippingWatch

Sydkoreanske værfter beder stålindustri om at fastfryse prisen

Den sydkoreanske værftsindustri er så presset, at den nu beder ståindustrien om at fastholde prisen på tykke stålplader, skriver Yonhap.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Priserne på tykke stålplader kan ikke stige mere. Sådan lyder opråbet fra den sydkoreanske værftsindustri, der mandag sendte en besked til stålproducenterne om at holde prisen på det nuværende niveau, indtil deres forretninger er tilbage på sporet.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Den sydkoreanske værftsforening Korea Offshore & Shipbuilding Association siger, at enhver prisstigning vil true værfternes overlevelse, hvor presset fra faldende ordrer og hård konkurrence fra Kina er enormt. Det er ikke muligt for værfterne at sende regningen for stigende priser på råvarer videre til kunderne, og industrien forventer det værste år i historien, skriver organisationen ifølge Yonhap.

Priser på tykke stålplader steg med 50.000 won (44 dollars) per ton i første halvår. Hvis der kommer endnu en stigning, kan det koste værfterne yderligere 300 mia. won.

Men stålindustrien har allerede gjort sit og solgt stålet til lavere priser og selv har taget tab.

"Da værftindustrien synes at have ramt bunden og er på vej ind på en vækstvej, har vi hævet priserne for at reflektere de stigende priser på råmaterialer," siger en talsmand fra Sydkoreas største stålproducent Posco til Yonhap.

Hyundai Heavys ordrebog styrtdykker 

Daewoo og Singapore-værft kappes om milliardprojekt 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs