ShippingWatch

Rolls-Royce sælger styringssystemer til norsk rederi

Det norske rederi Fjord1 har købt systemer til automatisk styring af 13 færger fra britiske Rolls-Royce, som er et første skridt på vejen mod autonom sejlads med fægerne.

Foto: PR-foto: Rolls-Royce & Fjord1

Rolls-Royce skal levere styringssystemer til 13 færger ejet af det norske rederi Fjord1.

Systemerne kan få rederiets nye færger til at sejle automatisk, når de skal krydse fjorde på deres ruter med de såkaldte "autocrossing" systemer, der også er med til at nedbringe færgernes energiforbrug.

Systemerne kører automatisk uden indblanding af mennesker og er et skridt på vejen mod mere og flere autonome skibe, som Rolls-Royce ligesom blandt andre finske Wärtsilä meget gerne vil markere sig på. For nylig har Rolls-Royce også indgået et samarbejde med japanske MOL om autonome skibe.

"Vores passagerer vil blive en del af det mest miljøvenlige og moderne transportkoncept nogensinde set i de norske fjorde. Teknologien fra Rolls-Royce gør os i stand på at overholde det løfte," siger CEO i Fjord1 Dagfinn Neteland i en pressemeddelelse om ordren.

Rolls-Royce taber fortsat på marineforretning

Wärtsilä lægger milliarder for britisk navigationsfirma

Rolls-Royce og MOL i nyt samarbejde om autonome skibe

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere