DVB: Forsigtig optimisme for shipping i 2014

Shipping rammer bunden i løbet af 2013 og vil herefter bedre sig, vurderer den tyske shippingbank DVB. Der er dog langt fra tale om en aflivning af krisen, skriver Reuters.

I 2014 vil de mørke skyer over shippingbranchen sprede sig lidt. Sådan lyder vurderingen fra CEO for den tyske shippingbank Wolfgang Driese til Reuters.

"Vi vil nå lavpunktet i 2013 og forudser en bedring i charterrater i 2014," siger han og understreger, at det dog ikke betyder, at man kan aflive krisen i shipping om et halvt år:

"Nogle skibsejere vil måske blive nødt til at give op inden da."

Flere shippingbanker har siden 2009 været hårdt mærket af krisen og tvunget til at lave store nedskrivninger på deres udlån til erhvervet. Det har eksempelvis fået tyske Commerzbank til at annoncere et brud med branchen, og banken er nu ved at afvikle sin shippingportefølje. I 2013 ser billedet noget lysere ud for DVB, siger Wolfgang Driese til Reuters, og her vil banken ikke have nogle tab. Nedskrivninger på udlån til shippingbranchen kan DVB dog ikke komme udenom og forventes at skulle nedskrive for 70 mio. euro - det samme som sidste år.

Her ser shippingbank fremtidens største trends

DVB: 200 nye insolvente KG-fonde i 2013

DVB sætter fokus på offshore frem for shipping 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også