DVB: 200 nye insolvente KG-fonde i 2013

Op til 200 ud af Tysklands omkring 2.000 KG-fonde, der ejere et enkelt skibe, styrer direkte mod insolvens i løbet af 2013, forudser shippingchef i storbanken DVB.

Op til 200 ud af Tysklands omkring 2.000 KG-fonde, der ejere et enkelt skibe, styrer direkte mod insolvens i løbet af 2013, og de vil dermed slutte sig til de i forvejen omkring 150, der under krisen ikke har kunnet betale deres regninger.

Det forudser direktør og chefen for shipping i storbanken DVB, Dagfinn Lunde, i Lloyd's List. Tidligere prognoser fra bank- og branchefolk har talt om op til 1.000 eller mere insolvente KG-ejere.

DVB har finansieret op til 1.600 skibe og har en eksponering i shippping for omkring 1,5 mia. USD.

Tysk reder: 1.000 tyske skibe er i vanskeligheder 

Dagfinn Lunde har indtil for nylig betegnet den tyske finansieringsmodel med KG-fonde som en stor succes, der har leveret store afkast til investorerne. Men siden shippingkrisen tog til i styrke fra 2008, har flere og flere fået svært ved at finansiere driften af skibene, der tjener for lidt, og ikke mindst har de fået svært ved at afdrage på deres gæld.

"Problemet med KG-markedet er opstået på grund af over-ekspansion fra KG-husene og bankerne. Skibe blev kontraheret, før de havde den fornødne kapital på plads," siger Dagfinn Lunde.

Alphaliner: Ny finansiering erstatter tysk KG-kollaps 

Stor tysk KG-fond indkalder til investormøde 

KG-fond: 2013 bliver udfordrende 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også