ShippingWatch

Maersk mærker stadig følger af cyberangrebet

Det spektakulære cyberangreb i sommer har allerede kostet Maersk op imod et par milliarder kroner, og eftervirkningerne er ikke helt ovre endnu. Ukraine udpeger Rusland som skurken.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg/

Selvom Maersk allerede har anvendt mange ressourcer på virkningerne af sommerens cyberangreb, kan koncernen ikke endeligt sige, at alt er normaliseret igen.

A.P. Møller Maersks IT-chef Adam Banks oplyser til Berlingske, at man "næsten er vendt tilbage til en normal forretning igen."

Angrebet, der fandt sted den 27. juni i år, har allerede kostet Maersk-gruppen op imod to milliarder kroner. Indtil videre har kriminelle i Ukraine været udpeget som bagmændene. Men det afviser Ukraine, der mener, der har stået større kræfter bag.

"Vi er ikke i tvivl om, at Rusland også stod bag dette angreb," siger Roman Bojartjuk, leder af Ukraines center for cybersikkerhed, til avisen.

Maersk kunne have undgået milliardtab fra cyberangreb

Maersk Line får overskud på 339 mio dollars

Maersk opruster it-sikkerhed efter angreb

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere