ShippingWatch

Rusland vil åbne direkte shippingrute til Syrien

Rusland planlægger at åbne en direkte shippingrute til det krigshærgede Syrien, skriver russisk nyhedsbureau ifølge Reuters.

Foto: Mikhail Metzel

Rusland vil åbne en direkte shippingrute til Syrien, så russiske virksomheder kan være med til at opbygge det krigshærgede land igen, sagde vicepremiereminister Dmitry Rogozin ifølge det russiske nyhedsbureau TASS tirsdag, skriver Reuters.

Hvad der mere detaljeret ligger i arbejdet med den nye shippingrute, blev ikke offentliggjort. Men ifølge Reuters vil import af varer fra Rusland, herunder især hvede og en bedring i den syriske eksport være en fjer i hatten for Syriens præsident Bashar al-Assad.

"En direkte shippinglinje mellem russiske og syriske havne bliver etableret," sagde Rogozin ifølge TASS.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Fødevarer bliver i øjeblikket transporteret af et selskab ved navn Oboronlogistika, som vil udvide sine services, sagde han. Selskabets flåde består af tre skibe. Ifølge Rogozin steg handlen mellem Rusland og Syrien med 42 pct. til 193 mio. dollars de første syv måneder af 2017. Heraf talte eksport fra Syrien bare to pct.

Planen er at skabe et lukket kredsløb med at dyrke, pakke, opbevare og eksportere syriske grøntsager og frugt til Rusland.

Nye USA-sanktioner mod Rusland kan ramme oliesektor

EU truer Rusland med sanktioner på grund af Syrien

Ruslands indtræden i Syrien skaber shippingboom

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere