ShippingWatch

Moljslinjen-direktør: Takstnedsættelse på Storebælt vil have konsekvenser for færgetrafikken

Regeringen foreslår i sit erhvervs- og iværksætterudspil at gøre det 25 pct. billigere for danskerne at krydse Storebæltsbroen i 2021.

Bliver det billigere at passere Storebæltbroen, så vil det få konsekvenser for færgetrafikken.

Det er vurderingen fra den adm. direktør for færgeselskabet Molslinjen, som dagligt fragter danskere over vandet fra Sjællands Odde på Sjælland til Ebeltoft i Aarhus.

Det skriver Børsen.

"Det er ikke muligt for os at sige noget om konsekvenserne, før vi har fået nærlæst forslaget og gennemført vores analyser. Men det er hævet over enhver tvivl, at en isoleret takstnedsættelse på Storebælt naturligvis vil have konsekvenser for færgetrafikken mellem Jylland og Sjælland. Der er også risiko for regional skævvridning," skriver den adm. direktør for Molslinjen, Carsten Jensen, i en mail til Børsen.

Det er VLAK-regeringen, som der står bag forslaget om at sænke prisen på Storebæltbroen.

I regeringens erhvervs- og iværksætterudspil er det foreslået, at gøre det 25 pct. billigere for danskerne at krydse Storebæltsbroen i 2021.

Transportminister: Scandlines modarbejder fast forbindelse over Femern Bælt

Molslinjens direktør er "overrasket" over politisk forslag

Molslinjen har fuld fart på både færger og busser

Mols-Linien går frem på top- og bundlinje

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere