ShippingWatch

Analytiker sætter pris på Maersks energiselskaber

En analytiker fra investeringsbanken Jefferies vurderer, at de resterende tre selskaber i Maersk Energy kan indbringe omkring 7,5 mia. dollars. I et nyt notat sætter han pris på Maersk Drilling, Maersk Tankers og Maersk Supply Service.

Maersk-gruppen skabte mandag overskrifter med sit milliardsalg af Maersk Oil til den franske oliegigant Total.

Salget var en del af en større strategiændring i Maersk, som fremover kun vil satse på transport. Med salget har koncernen nu tre selskaber tilbage i sin energidivision, som alle skal skilles ud inden for en overskuelig fremtid.

Og skal man tro en analytiker, så er prisskiltet på Maersk Drilling, Maersk Tankers og Maersk Supply Service i nogenlunde samme størrelsesordenen som oliesalget.

David Kerstens, analytiker hos den London-baserede investeringsbank Jefferies, vurderer i et notat, at de tre selskaber kan hente en samlet pris på 7,5 mia. dollars. Det svarer til knap 47,5 mia. kr. Til sammenligning lød prisen for Maersk Oil på cirka 47 mia. kr.

Langt det dyreste selskab i Maersk Energy er rigselskabet Maersk Drilling, som analytikeren mener kan indbringe 4,7 mia. dollars.

Herefter kommer offshorerederiet Maersk Supply Service med en pris på 1,4 mia. dollars, mens produktankrederiet Maersk Tankers bliver værdisat til 1,3 mia. dollars.

Beslutningen om at udskille energiselskaber i Maersk-gruppen blev besluttet i september sidste år. Fremover vil Maersk istedet satse på sin transportforretning, som dækker over Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer og Maersk Container Industry.

Maersk Tankers har tabt stort til konkurrenterne

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

Hemmingsen om frasalg: Det er en relativ hurtig handel

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere