ShippingWatch

DFDS løfter resultat før skat til 495 mio kroner

DFDS hæver resultatet før skat med 12 pct. i andet kvartal til 495 mio. kr., viser regnskabet. "Vi glæder os over den fortsatte fremgang og er på rette kurs til at forbedre sidste års rekordresultat," siger CEO Niels Smedegaard.

DFDS
Foto: DFDS

DFDS er på rette vej mod endnu et rekordresultat for hele året, lyder det fra CEO Niels Smedegaard med torsdagens regnskab for andet kvartal.

Her får rederiet et resultat før særlige poster og skat på 495 mio. kr., hvilket er en stigning på 12 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. I shippingdivisionen trak øgede fragtmængder i Nordsøen op.

"Vi glæder os over den fortsatte fremgang og er på rette kurs til at forbedre sidste års rekordresultat. Aktiviteten i vores rute- og logistiknetværk afspejler væksten i Europa. Udsigterne for fortsat vækst i Storbritannien, som er vores største marked, er stadig positive og handelen med Kontinentaleuropa er stigende, især eksporten fra Storbritannien," siger Niels Smedegaard i regnskabsmeddelelsen.

Rutenetværket i Østersøen øgede også resultatet og sammen med Nordsøen opvejede de et lavere resultat i Kanalen, som er påvirket af et svagere passagermarked på grund af et lavere pund.

I kvartalet havde DFDS en omsætning på 3,7 mia. kr. mod 3,6 mia. kr. En stigning på 4 pct.

DFDS holder fast i forventningen til hele året på et driftsresultat, ebitda, på mellem 2,6 og 2,8 mia. kr. Mens omsætningsvæksten for hele året forventes at blive omkring 4 pct., eksklusive bunker-tillæg.

DFDS bestiller skibe og øger forventninger til investeringer

"Der er et globalt opsving i gang"

DFDS forventer at forbedre rekordresultat

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere