ShippingWatch

Hollandske rederier får ny statslig fond

Den hollandske stat stiller garanti for knap 300 mio. dollars for at afhjælpe et kapitalbehov blandt landets mange mindre rederier.

Foto: Peter Dejong/AP/Polfoto/Arkiv

Den hollandske stat står bag en ny investeringsfond, der skal investere i mindre og mellemstore skibe og rederier.

Staten stiller garanti for 293 mio. dollars, og fonden skal ifølge shippingmediet Fairplay administreres af den uafhængige kapitalforvalter NESEC Financieringen, der på baggrund af den statslige garanti vil forsøge at rejse yderligere kapital blandt institutionelle investorer, som ikke normalt investerer i mindre shippingselskaber.

NESEC's adm. direktør Pieter van der Burg siger til Fairplay, at fonden er etableret som svar på de vanskeligheder, mindre rederier oplever i forhold til at rejse kapital i bankerne til deres investeringsprojekter.

EU-Kommmissionen har godkendt den statslige konstruktion med den begrundelse, at staten modtager kommissioner på markedsvilkår og derfor ikke kan karakteriseres som statsstøtte.

Fonden er især målrettet rederier i regional og intra-europæisk trafik med skibe på op til 15.000 dwt. En sektor, der vejer særlig tungt i hollandsk shipping.

Hollandske redere vil have statsstøtte til grønne krav

Multipurpose-operatører vil udvide flåde i nyt joint venture

Hollandske Damen: Nu rammer offshorekrisen værfterne

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere